Článek

Historicko - přírodovědná exkurze v Krnově

Profilová fotka

Mgr. Martina Smíšková

Vytvořeno:

Spoluautoři:

Dne 20.4.2023 se žáci osmých ročníků vydali se svými vyučujícími regionálního a přírodovědného semináře vlakem na exkurzi do Krnova.

V Krnově každá ze skupin plnila úkoly. Žáci regionálního semináře během exkurze nafotili budovu Městského divadla, Evangelický kostel, zaujala je i Švédská zeď s Neptunovou kašnou v popředí a také kostel sv. Martina. Samozřejmě nemohla chybět ani rozhledna na Cvilíně a kostel Panny Marie Sedmibolestné. Porovnávali současný stav staveb s fotkami starými i sto let a hodnotili, jak se měnila podoba města během let.

Žáci přírodovědného semináře plnili řadu úkolů, které se týkali určování městské flory a fauny, světových stran a převýšení Cvilína. Také se dozvěděli o nejstarším stromu, památné lípě, u které zjišťovali její stáří a obvod kmene. Jeden z úkolů se týkal návštěvy Městského informačního centra, a tak se žáci naučili nestydět se a nebát se zeptat na informace, které potřebují získat.

Cestou se žáci vyfotili před bývalým Střeleckým domem a na náměstí obdivovali budovu Radnice. Také hodnotili celkový vzhled a uspořádání staveb a zeleně na náměstí a porovnávali jej s tím bruntálským.

Po celou dobu exkurze nás provázela skvělá nálada a žáci si celý den užili. Také počasí nám přálo, a tak už se těšíme na další putování po našem regionu. Příští exkurze bude mířit do hor.

 

Mgr. Vlastimil Steiner, Mgr. Martina Smíšková

Galerie